APK Keuringsstation Cars & More

De APK is een wettelijk verplichte keuring die in de meeste gevallen jaarlijks uitgevoerd moet worden. Je krijgt bericht van het RDW wanneer het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse periodieke keuring van jouw voertuig. Bij Cars & More kun je deze laten uitvoeren. Wij beschikken over gecertificeerde keurmeesters die je auto controleren op diverse punten. Zodoende kun je weer veilig en zorgeloos de weg op.

Komt je auto onverhoopt niet door de APK keuring? Dan is het mogelijk om eventuele mankementen meteen te laten oplossen door onze monteurs. Uiteraard nemen we eerst contact op om de bevindingen te bespreken en een kostenplaatje af te geven. Pas na goedkeuring worden de reparaties uitgevoerd.

De kosten van een APK keuring in Brunssum?

Een APK kost €57,50 voor benzine auto's en €68.- voor diesel auto's. Dit is inclusief de afmeldkosten.
Een deeltjesmeeting voor diesel auto's kost €36,-.

Omdat een aantal punten van de APK overeenkomen met die van een kleine / grote beurt, is het altijd verstandig om de APK in Brunssum te laten samenvallen met een beurt. Wij adviseren je graag over welke beurt het beste is voor je auto. Uiteraard ligt de definitieve keuze altijd bij jou.  

Veelgestelde vragen

"Moet mijn auto APK gekeurd worden? " Ja. Dit is wettelijk verplicht en geldt voor nagenoeg elke auto. Het ligt overigens aan het bouwjaar hoe vaak de auto gekeurd moet worden. Je hoeft hier eigenlijk niet over na te denken want je ontvangt tijdig een herinnering van het RDW.
"Welke punten worden gecontroleerd tijdens de APK? " De punten waarop we controleren tijdens een APK keuring zijn wettelijk bepaald en bij elk garagebedrijf hetzelfde: de verlichting, remmen, wielophanging & wielen, banden, carrosserie, schokdempers, uitlaat, stuurinrichting, vergrendeling & autogordels. Tenslotte controleren we nog de spiegels, claxon en voorruit. Bij een benzine auto wordt een viergasmeting uitgevoerd, en bij de meeste diesels een roetmeting.
"Waar kan ik een APK laten uitvoeren? " Dat kan bij ons: Cars & More is namelijk een gecertificeerd APK keuringsstation.
"Welke papieren moet ik meenemen naar een APK keuring? " Je hoeft geen papieren mee te nemen naar de keuring.
"Waarom is een APK keuring voor diesel auto's duurder? " Dat komt omdat de meeste diesel auto's wettelijk een roetmeting vereisen. Dit is een extra handeling waarvoor extra gerekend wordt.
"Hoe lang voor de APK datum kan ik mijn auto laten keuren? " Je kunt je auto maximaal 2 maanden vóór de uiterste keuringsdatum laten keuren. Dus als de uiterste keuringsdatum 10 maart is, dan kun je de keuring tussen 10 januari & 10 maart inplannen. Het jaar erna staat de APK datum gewoon weer op 10 maart.

Afspraak maken

Meer over OverTeamPrivacy
Kom gewoon langs
Boschstraat 26 6442PB Brunssum Nederland info@carsenmore.com Tel. 045 - 5268812
Openingstijden ma. 09:00 - 17:00di. 09:00 - 17:00wo. 09:00 - 17:00do. 09:00 - 17:00vr. 09:00 - 17:00
MPM RDW MijnGarage.nl
Copyright 2020 | Carsenmore.com | Sitemap | Garantie | Levering | Website |